Čips
Potrebni sastojci:
- krompir (1kg)
- mlevena paprika
- maslinovo ulje
- ruzmarin
- morska so
Priprema:
Krompir oprati, oguliti i zatim iseci na sto tanje kolutove. Staviti u posudu, poprskati maslinovim uljem i blago promesati, pritom voditi racuna da se krompir ne polomi. Poredjati na tanjir koji se moze staviti u mikrotalasnu, posoliti, posuti mlevenom paprikom (ljutom ili slatkom) i suvim ruzmarinom, i staviti da se pece 3 minuta. Izvaditi iz mikrotalasne, okrenuti krompire, pa peci jos 3 minuta.
Grickalice su spremne, prijatno!
...................................................................................................................................................................
Sendviči od krompira
Potrebni sastojci:
Priprema:
Krompir iseckati do pola, posoliti, malo pouljiti i staviti u rernu.
Kada krompir postane mekan, izvaditi ga i napuniti sa malo pavlake, i sitno iseckanim kačkavaljem, kulenom (ili čajnom) i paradajzom. Nemojte preterivati u dodavanju velike kolicine sastojaka. Odozgo stavite malo svezeg peršuna.
Vratite u već zagrejanu rernu.
Peći jos 20min.
Po ukusu, nakon pečenja, mozete dodati malo sitno seckane ljute paprike.
Po ukusu, nakon pečenja, mozete dodati malo sitno seckane ljute paprike.
Prijatno!
...................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................
Krompir u slanini
Potrebni sastojci:
- puter (25g)
- jedna kasika brasna
- bujon ( mozete napraviti sa supenom kockom - 1/4 l)
- pavlaka (100ml)
- so
- biber
- sok od pola limuna
Priprema:
Krompir oprati i skuvati u ljusci. Ohladiti i oguliti. Umotati u slaninu. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni na 10 minuta.
Za to vreme pripremiti sos: zagrejte puter (ulje), dodajte brašno, bujon i neka sve prokuva. Sklonite sa vatre, dodajte pavlaku, so, biber i sok od limuna.
Sos sipati preko krompira i ostaviti u rerni još 10-15 minuta. Gotovo jelo posuti svežom iseckanom mirođjiom ili peršunom.
Prijatno!
...................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................
No comments:
Post a Comment